středa 17. ledna 2018

Charakteristika živočišného druhu



Jméno rodové: Dobrodruh 

Země původu: Nejčastěji je vyvrhnut v dopravních prostředcích na cestě mezi různými státy. Je proto těžké určit přesnou lokalitu jeho původu. Disponuje pudovou potřebou cestovat, která se odvíjí již od prehistorických migrací jeho předků

Věk: Dožívá se nízkého věku, jedinci nad 50 let jsou vysoce chráněnými členy druhu. Jeho život často končí náhle, nehodou během některých jeho oblíbených aktivit. Dobrodruh zásadně nešetří na důchodový věk a proto ani neusiluje o jeho dosažení.

Rozmnožování: Nejraději se zasazuje o rozšíření svých řad ve velkých skupinách, bez možnosti následně určit, kdo je druhým rodičem. Minimalizuje tím nezbytnost závazků a omezení jeho volného pohybu.

Velikost: Obvyklý dobrodruh mívá často štíhlou až podvyživenou postavu z důvodu jiných priorit než obstarávání pravidelné a zdravé potravy.

Denní režim: Dobrodruh může být zpozorován ve volné přírodě při nejrůznějších výpravách do okolí. S oblibou vyhledává nejvyšší, nejnižší, nejteplejší či jinak extrémní lokality. Mezi jeho specifické vlastnosti patří dokumentace všech navštívených míst a ochutnávání regionálních plodů.


Strava: Stravuje se dary a zbytky. V případě volby vyznává majoritou odsuzované alternativní diety. V jeho jídelníčku naleznete plody dumpsterdivingu, křesťany rozdávané hot-dogy a pro jiné živočichy nepoživatelné tofu, sóju či naklíčené luštěniny.

Výskyt: Dobrodruh vyhledává neobvyklé situace a prospívají mu časté změny prostředí. Nehledě na polohu výskytu se mezi poznávací znaky řadí: batoh, láhev s vodou, špinavé nohy a opálená pokožka.

Varování: V případě setkání s dobrodruhem je vhodné se vyvarovat pomlouvání své práce a života. Dobrodruh rád vyzývá jiné nespokojené druhy k radikálním změnám. Potkáte-li dobrodruha ve svém živlu, otevřené přírodě, hrozí jeho záměna s jiným druhem nižšího vývojového řádu.

Ohrožení: V zajetí dobrodruhu hrozí brzké uhynutí, nejčastěji s příchodem první složenky.



Žádné komentáře:

Okomentovat